• Pro firmy
  • O nás
  • Reference
  • Realizace
  • Dotace
  • Aktuality
  • Kontakty

Podlahové topení

Podlahové topení je systém vytápění, který je instalován přímo pod podlahovým povrchem, obvykle pod dlažbu nebo pod dřevěnou podlahu. Tento systém využívá tepelné vedení k rovnoměrnému ohřevu celé podlahy a následně celé místnosti.

Mezi hlavní výhody podlahového topení patří:

1. Rovnoměrné vytápění: Podlahové topení zajišťuje rovnoměrné rozložení tepla po celé podlahové ploše, což eliminuje studené skvrny a chladné zóny v místnosti.

2. Komfortní prostředí: Teplo stoupá od dolní části místnosti, což vytváří příjemnější a pohodlnější prostředí pro obyvatele.

3. Estetika: Podlahové topení je skryté pod podlahovým povrchem, což umožňuje vytvoření prostoru bez viditelných topných těles nebo radiátorů, což může zlepšit estetiku místnosti a umožnit větší flexibilitu při zařizování interiéru.

4. Energetická účinnost: Podlahové topení může být energeticky účinnější než tradiční systémy vytápění, zejména při použití tepelných čerpadel nebo solárních systémů.

5. Snížení prašnosti: Vzhledem k tomu, že podlahové topení nevytváří proudění vzduchu, může to vést k nižší hladině prachu a alergenů v místnosti.

6. Tichý provoz: Podlahové topení nemá pohyblivé části, což znamená, že je obvykle tiché a nemá rušivý provozní zvuk.

Celkově lze říci, že podlahové topení poskytuje efektivní a komfortní způsob vytápění prostor, který je vhodný pro širokou škálu budov a interiérů.

 

Další aktuality

Dny nářadí

Dne 18. dubna 2024 jsme se zúčastnili prezentace dodavatelských firem, které si pro své zákazníky pečlivě vybírají Stavebniny DEK. Pořádaná akce „DNY NÁŘADÍ“ se uskutečnila

Rodinný dům 7,38kWp FVE

Prohlédneme – naplánujeme –  kompletně zrealizujeme. Přesně tak probíhala i instalace FVE v Nýřanech u Plzně, kam jsme vyjeli hned na začátku tohoto pracovního týdne. Samotná

Dotace na fotovoltaiku jen tak nevyschnou

  Zajímavý článek o solární tématice vyšel 2.4.2024 v Hospodářských novinách. Viktor Votruba popisuje situaci s dotacemi, které byly České republie poskytnuty v rámci Modernizačního

Rodinný dům 5,74kWp FVE

Naše služby poskytujeme po celé České republice a tak jsme hned po velikonočních svátcích vyjeli montovat do Středočeského kraje. V 8h začal náš montážní tým

Nechte vše na nás - poradíme, vysvětlíme

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.