• Pro firmy
  • O nás
  • Reference
  • Realizace
  • Dotace
  • Aktuality
  • Kontakty

Má smysl fyzická baterie k fotovoltaickému systému?

Fyzická baterie jako doplněk k fotovoltaickému systému může mít několik výhod, ale závisí to na konkrétních okolnostech a potřebách uživatele. Následující jsou některé z výhod a nevýhod přidání fyzické baterie do fotovoltaického systému:

Výhody:

Nezávislost na elektrické síti: S fyzickou baterií může fotovoltaický systém fungovat nezávisle na elektrické síti, což je užitečné pro situace, kdy dojde k výpadku elektřiny.

Uložení přebytečné energie: Pokud fotovoltaický systém produkuje více energie, než je momentálně spotřebováno, může být tato energie uložena v baterii na pozdější použití. To může pomoci snížit závislost na elektřině z místní sítě nebo snížit náklady na energii.

Snížení špičkového výkonu: Přidání baterie může snížit špičkový výkon, který musí být zajištěn z místní sítě, a tím snížit náklady na energii.

Nevýhody:

Náklady: Fyzická baterie může být poměrně drahá, což může výrazně zvýšit celkové náklady na instalaci fotovoltaického systému.

Omezená kapacita: Kapacita baterie může být omezená, což může omezit množství energie, které lze uložit pro pozdější použití.

Provozní teplota: Některé typy baterií mohou být citlivé na provozní teplotu, což může omezit jejich použití v některých klimatických podmínkách.

Naši specialisté s Vámi na osobní schůzce proberou výhody a nevýhody pořízení baterie. Vymyslíme tu nejlepší variantu pro Vás.

Další aktuality

Dny nářadí

Dne 18. dubna 2024 jsme se zúčastnili prezentace dodavatelských firem, které si pro své zákazníky pečlivě vybírají Stavebniny DEK. Pořádaná akce „DNY NÁŘADÍ“ se uskutečnila

Rodinný dům 7,38kWp FVE

Prohlédneme – naplánujeme –  kompletně zrealizujeme. Přesně tak probíhala i instalace FVE v Nýřanech u Plzně, kam jsme vyjeli hned na začátku tohoto pracovního týdne. Samotná

Dotace na fotovoltaiku jen tak nevyschnou

  Zajímavý článek o solární tématice vyšel 2.4.2024 v Hospodářských novinách. Viktor Votruba popisuje situaci s dotacemi, které byly České republie poskytnuty v rámci Modernizačního

Rodinný dům 5,74kWp FVE

Naše služby poskytujeme po celé České republice a tak jsme hned po velikonočních svátcích vyjeli montovat do Středočeského kraje. V 8h začal náš montážní tým

Nechte vše na nás - poradíme, vysvětlíme

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.