• Pro firmy
  • O nás
  • Reference
  • Realizace
  • Dotace
  • Aktuality
  • Kontakty

Má smysl fyzická baterie k fotovoltaickému systému?

Fyzická baterie jako doplněk k fotovoltaickému systému může mít několik výhod, ale závisí to na konkrétních okolnostech a potřebách uživatele. Následující jsou některé z výhod a nevýhod přidání fyzické baterie do fotovoltaického systému:

Výhody:

Nezávislost na elektrické síti: S fyzickou baterií může fotovoltaický systém fungovat nezávisle na elektrické síti, což je užitečné pro situace, kdy dojde k výpadku elektřiny.

Uložení přebytečné energie: Pokud fotovoltaický systém produkuje více energie, než je momentálně spotřebováno, může být tato energie uložena v baterii na pozdější použití. To může pomoci snížit závislost na elektřině z místní sítě nebo snížit náklady na energii.

Snížení špičkového výkonu: Přidání baterie může snížit špičkový výkon, který musí být zajištěn z místní sítě, a tím snížit náklady na energii.

Nevýhody:

Náklady: Fyzická baterie může být poměrně drahá, což může výrazně zvýšit celkové náklady na instalaci fotovoltaického systému.

Omezená kapacita: Kapacita baterie může být omezená, což může omezit množství energie, které lze uložit pro pozdější použití.

Provozní teplota: Některé typy baterií mohou být citlivé na provozní teplotu, což může omezit jejich použití v některých klimatických podmínkách.

Naši specialisté s Vámi na osobní schůzce proberou výhody a nevýhody pořízení baterie. Vymyslíme tu nejlepší variantu pro Vás.

Další aktuality

Vzdálená správa a monitoring

I NA DOVOLENÉ BUDETE MÍT STÁLE PŘEHLED SYSTÉM VZDÁLENÉ SPRÁVY A MONITORING Blíží se čas dovolených a tak mnoho našich klientů využije přednosti námi instalovaných

Letní trhák

Zaujal Vás LETNÍ TRHÁK – ta nejzajímavější nabídka roku? Zajímá Vás více? Volejte na 725 017 028. Nebo pište na slegl@sunus.cz Jsme tu pro vás!

Průzkum spokojenosti

V květnu jsme provedli průzkum spokojenosti našich klientů, kterým jsme instalovali fotovoltaickou elektrárnu na ohřev vody. Výsledek průzkumu byl příjemný. Všem klientům FVE funguje bez

Kaskáda tepelných čerpadel

Za zmínku určitě stojí naše realizace na konci května, kdy jsme instalovali kaskádu ze dvou tepelných čerpadel Viessmann 100S A16 do jednoho topného systému. Touto

Nechte vše na nás - poradíme, vysvětlíme

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.