• Pro firmy
  • O nás
  • Reference
  • Realizace
  • Dotace
  • Aktuality
  • Kontakty

Monokrystalické křemíkové články PERC typu „shingled“

Proč Monokrystalické křemíkové články PERC (Passivated Emitter and Rear Contact) typu „shingled“?

Jsou moderní inovativní technologií fotovoltaických článků, které přináší několik výhod.

Vysoká účinnost: Monokrystalické křemíkové články PERC mají vysokou výkonovou účinnost, což znamená, že dokážou produkovat vysoký výkon na malé ploše. Díky této vysoké účinnosti jsou vhodné pro použití na střechách rodinných domů, kde je omezená plocha pro instalaci panelů.

Větší výkon: Technologie „shingled“ umožňuje umístění článků blíže k sobě, což vede k větší hustotě výkonu. To znamená, že monokrystalické křemíkové články PERC typu „shingled“ mají větší výkon než běžné monokrystalické články.

Vyšší odolnost: Technologie „shingled“ umožňuje spojení článků bez použití kovových drátů, což zvyšuje odolnost panelu vůči vnějším vlivům. Takový panel má nižší pravděpodobnost poškození při namáhání např. vlivem sněhu a větru.

Větší životnost: Monokrystalické křemíkové články PERC typu „shingled“ mají také větší životnost díky zlepšenému ochlazování. To znamená, že teplo vyrobené během výroby energie je snadněji odváděno a články se tak lépe uchovávají a nedochází k jejich zhoršení při vyšších teplotách.

Estetický design: Monokrystalické křemíkové články PERC typu „shingled“ mají elegantní design díky absence kovových drátů, což zlepšuje celkový vzhled fotovoltaického panelu.

Vzhledem k těmto výhodám jsou monokrystalické křemíkové články PERC typu „shingled“ stále častěji používány v průmyslových i domácích aplikacích.

Další aktuality

Dny nářadí

Dne 18. dubna 2024 jsme se zúčastnili prezentace dodavatelských firem, které si pro své zákazníky pečlivě vybírají Stavebniny DEK. Pořádaná akce „DNY NÁŘADÍ“ se uskutečnila

Rodinný dům 7,38kWp FVE

Prohlédneme – naplánujeme –  kompletně zrealizujeme. Přesně tak probíhala i instalace FVE v Nýřanech u Plzně, kam jsme vyjeli hned na začátku tohoto pracovního týdne. Samotná

Dotace na fotovoltaiku jen tak nevyschnou

  Zajímavý článek o solární tématice vyšel 2.4.2024 v Hospodářských novinách. Viktor Votruba popisuje situaci s dotacemi, které byly České republie poskytnuty v rámci Modernizačního

Rodinný dům 5,74kWp FVE

Naše služby poskytujeme po celé České republice a tak jsme hned po velikonočních svátcích vyjeli montovat do Středočeského kraje. V 8h začal náš montážní tým

Nechte vše na nás - poradíme, vysvětlíme

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.